Tom Jessen als webinar host

Als je een webinar gaat organiseren, komt in korte tijd ineens veel op je af. Van organisatorische zaken binnen je bedrijf tot aan de techniek. Het is niet gek dat je dan niet meteen stilstaat bij het inzetten van een professionele webinar host. Toch is het verstandig om daar goed over na te denken.

Tom Jessen heeft ruime ervaring met het presenteren van webinars. Ook presenteert hij voor RTL en BNR. Door zijn charme krijgt de uitzending dynamiek en hebben sprekers al ruimte om zich te concentreren op hun verhaal.

Taken van een webinar host

Een professionele webinar host zorgt voor dynamiek en betrokken publiek. Publiek dat vragen stelt en tot het einde blijft kijken. Daarmee is de host net zo belangrijk als het technische deel. Want zonder publiek is alle moeite voor niks.

Tom Jessen heeft als webinar host een brede verantwoordelijkheid. Bij de start van het webinar zorgt hij voor een inhoudelijke en krachtige introductie. Daarmee weten kijkers wat ze kunnen verwachten.

Hoe sterker de introductie, hoe minder mensen afhaken. Vervolgens introduceert Tom de sprekers. Het is belangrijk voor het publiek om te weten wie er aan tafel zitten. Door de juiste vragen te stellen, krijgen de sprekers ruimte hun verhaal te vertellen. Graphics zorgen voor visuele ondersteuning bij het verhaal.

Deelnemers die het webinar thuis volgen, kunnen via de online omgeving vragen insturen. Dit zorgt voor interactie. Aan Tom als host de taak om de vragen op relevantie te selecteren en voor te leggen aan de gasten aan tafel.

Door zijn journalistieke achtergrond is Tom in staat zich snel in te lezen. Ook beschikt hij over een breed netwerk in diverse branches. Dat is handig als extra informatie nodig is.

“Tom is een echte professional. In no time hebben we een webinar opgezet voor ons jaarlijks Trends in Export rapport. Door Tom’s kalmte en skills kon ik me 100% concentreren op mijn verhaal. Echt een aanrader!”

Tom Kaars Sijpesteijn

Atradius

3 redenen om Tom te kiezen als webinar host

 

1. Focus op je verhaal

Tom zorgt ervoor dat sprekers tijdens een webinar niet hoeven te multitasken. Ze kunnen zich volledig richten op hun eigen verhaal. Dat zorgt voor een kwalitatief webinar met een hoge waardering.

2. Dynamiek & engagement

Als webinar host zorgt Tom voor dynamiek in het webinar. Het is leuk om naar te kijken en door snelheid, goede vragen en interactie blijven kijkers tot het einde betrokken.

3. Gerust gevoel

Een goede spreker is de sleutel tot succes bij een webinar. Een slechte spreker zorgt ervoor dat kijkers snel afhaken. Door zijn ruime ervaring zorgt Tom ervoor dat een slechte spreker beter uit de verf komt en zich op zijn gemakt voelt.

Techniek van een webinar

Naast het inzetten van een professionele host is het ook belangrijk om te kiezen voor de juiste techniek. Via t-talks faciliteert Tom naast moderatie ook het technische gedeelte (zoals studio en live stream). Vraag naar de mogelijkheden voor een advies op maat.

Lees mijn blog