Dit zijn de livestream trends voor 2022

Live, online of hybride event?

Met deze checklist maak je de juiste keuze.
Stuur me een berichtje.

Het live streamen van content wordt steeds professioneler. Techniek, formats en platforms verbeteren met de dag. Daarom heb ik de livestream trends voor 2022 voor je op een rijtje gezet.

Als merk doe je er verstandig aan om live streaming standaard op te nemen in je content- en marketingstrategie.

Live video is onmisbaar geworden. Niet alleen neemt de populariteit toe, ook heeft live streaming laten zien dat je er geld mee kunt verdienen. Merken kunnen hun kennis en expertise vermarkten in de vorm van webinars. Door die tegen betaling aan te bieden aan een geselecteerd publiek, ontstaat een gezond verdienmodel dat bovendien scalable is.

Dus voor wie denkt dat livestreams een eenmalig lockdown-verschijnsel zijn, think again.

Het via livestreams delen van content blijft in 2022 een enorme factor van belang.

Trends die vorig jaar al zichtbaar waren, breken dit jaar definitief door.

Daarbij zie ik veel potentie voor kortere video’s, 4K-streaming en live shopping.

Ga er voor zitten, want dit zijn de belangrijkste livestream trends voor 2022.


Live streaming facts & figures

Ik heb eerder statistieken over live streaming gedeeld. Maar omdat de ontwikkelingen zo hard gaan, hoogste tijd voor een update.

  • Vorig jaar steeg live streaming wereldwijd met 21% ten opzichte van 2020
  • 80% van de consumenten kijkt liever een live video dan dat ze een blog lezen
  • Interessant: 44% van de kijkers naar een livestream zegt daardoor minder tv te kijken
  • 36% van de zakelijke streamers zegt dat hun omzet is gestegen sinds ze zakelijke evenementen live streamen
  • 15% van de mensen tussen 18 en 34 jaar kijkt meerdere keren per dag naar livestreams

Tijdens het begin van de pandemie in 2020 kreeg live video een enorme boost. Criticasters dachten dat het een tijdelijk fenomeen zou zijn. Maar inmiddels werken steeds meer merken aan een eigen live streaming strategie. Het bouwen van een eigen inhouse studio is daar een belangrijk onderdeel van. Het is serieus het overwegen waard. Want ook in 2022 zal live streaming blijven groeien.

 

“Livestreams zijn niet een eenmalig alternatief voor fysieke events. Merken hebben de meerwaarde ontdekt.”

 

Livestream trends voor 2022

Er gebeurt veel op het vlak van live streaming.

Steeds meer traditionele platforms bieden mogelijkheden om live video te streamen aan. Ook wordt de beeldkwaliteit beter: 4K-streaming is binnenkort eerder regel dan uitzondering.

Streams worden ook korter. En ook voor muziek- en sport wordt 2022 een belangrijk livestream-jaar.

Aan de hand van gesprekken met collega’s en recente onderzoeken heb ik een lijstje gemaakt.

Dit zijn de belangrijkste 13 livestream trends voor 2022 waar ik veel van verwacht.

(Tekst loopt door onder de foto)

Tom Jessen zit als presentator in livestream studio. Op tomjessen.nl vertelt hij wat de livestream trends voor 2022 zijn.

1. Korte livestream

De lengte van video’s is voor elke marketeer reden voor discussie. Moeten we het nou juist langer of korter maken?

 dat bol.com een heilige grens van 30 minuten voor livestreams aanhoudt. Twintig minuten voor de presentatie en dan nog tien voor resterende vragen en opmerkingen.

Interessant is de invloed die het enorme succes van TikTok heeft. De Chinese app noteerde een gebruikerstoename van 45% in een jaar tijd.

Die ontwikkeling laat zien hoe hongerig we met z’n allen zijn naar kortere video’s. Ga maar eens bij jezelf na: tussen het thuiswerken door is het heerlijk om even een korte snack video te kijken via Instagram of TikTok. Liefst grappig of met een interessante insight. Dan kun je er weer even tegenaan.

60% van alle gemaakte video’s vorig jaar was minder dan twee minuten lang. Slechts 3% van de zakelijke video’s was tussen de tien en twintig minuten. Kortom, kort, korter, kortst is de trend op sociale media.

Maar betekent dat nou ook dat je webinar of livestream korter moet? Nee, dat is niet zo. Er is een belangrijk verschil.

Wat mij betreft is de les voor marketeers: stream daar waar je het grootste bereik hebt.

Zitten je meeste volgers op Instagram? Verwijs dan niet door naar een extern platform als WebinarGeek of Hopin, maar stream gewoon op Insta. En – nog belangrijker – hou het kort. Want op social media werkt (te) lange content niet.

Interessant is de ontwikkeling bij Instagram. Het team van Zuckerberg probeerde lange tijd met IGTV de strijd aan te gaan met YouTube. Nu dat mislukt is, richt Instagram met korte content alle pijlen op TikTok.

Hetzelfde zie je bij YouTube. Dat platform lanceerde YouTube Shorts als antwoord op het enorme succes van TikTok.

Onthoud: Bij social video draait het dit jaar vooral om kort, korter, kortst.

Heb je geen groot bereik op sociale media en heeft je publiek meer behoefte aan diepgang en duiding, kies dan voor langere webinars of e-learningmodules via sites als WebinarGeek, Hopin of Momice.

Positioneer langere content ook altijd als ‘educatief’. Zet ze in de markt als cursussen of masterclasses.

Lees ook: 

 

2. Hogere kwaliteit livestream

Kijkers worden steeds veeleisender. En terecht! De tijd van hobbyen en wat aanklooien hebben we in maart 2020 al snel achter ons gelaten.

Als maker betekent dat dat je in 2022 nóg beter je best moet doen. De foutmarge moet verder omlaag. En geloof mij: dat kan, want er gaat nog steeds best veel mis bij livestreams.

En dat is zonde.

Meer dan de helft van de kijkers verlaat een livestream binnen 1,5 minuut als de kwaliteit slecht is. Kijkers zijn onverbiddelijk.

Denk eens aan je eigen kijkgedrag. Waarschijnlijk klik je een livestream waar jezelf niet bij betrokken bent, ook weg als de kwaliteit te wensen over laat.

Investeer dus in kwaliteit: goed beeld, bemande camera’s, licht, (live) muziek en een professioneel hosting platform. Dat is goed voor de reputatie van je merk. Hier vind je enkele voorbeelden ter inspiratie.

Zijn livestreams onderdeel van je verdienmodel, dan zorgt een hoge kwaliteit voor een hogere omzet.

Tom Jessen is host van deze livestream vanuit een professionele studio. Het produceren van je livestream met een professionele crew is één van de livestream trends 2022.

Vraag een professionele partij om je livestream te produceren. Belangrijk om dat nog een keer te onderstrepen in dit lijstje met livestream trends voor 2022. Een goede partij helpt je niet alleen bij het kiezen van de beste apparatuur, ze adviseren ook in het format dat meest aanslaat bij je beoogde publiek.

Het gebruik van data is daarbij essentieel. Van elke livestream die ik produceer hou ik bij wat goed werkt en wat niet. Daarbij gebruik in de data die een livestream genereert: aantal kijkers, engagement-percentage, hoeveel kijkers blijven tot het einde, wanneer haken kijkers af en waarom…

Vraag de partij waarmee je een livestream opzet om data uit het verleden. Natuurlijk, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst… i know. Maar een aantal generieke lessen valt uit elke livestream te trekken.

Nog een tip: Ben je bezig met het selecteren van een geschikte partij om je livestream te produceren, vraag dan altijd naar een recent voorbeeld. Laat je niet afwimpelen met gelikte foto’s van de studio, dat zegt niks. Vraag een linkje naar de stream en beoordeel dat.

Goed gevoel bij wat je ziet? Dan heb je waarschijnlijk de juiste partij te pakken.

 

3. Live audio

Begin 2021 waren we allemaal in de ban van Clubhouse. Heb je de app nog op je smartphone staan?

De audio-app zou dé rage van het jaar worden. Maar in april stortte het succes in: het aantal downloads kelderden met 89%.

Toch kwamen steeds meer platforms met live audio functies. Twitter, LinkedIn, Facebook… allemaal wilden ze een graantje meeprofiteren van het succes.

Daarmee verloor Clubhouse toch een beetje zijn glans en aantrekkingskracht.

Maar – het goede nieuws – live audio is niet helemaal verdwenen. Professionele partijen experimenteren voor- en achter de schermen met live audio. Daarom dat ik audio heb opgenomen in dit lijstje met livestream trends voor 2022.

Het maken van hoogstaande live audio – en trouwens ook video – is erg lastig.

Bij opgenomen content, kun je alles zo strak en mooi mogelijk monteren. Live moet het allemaal op het juiste moment goed gaan.

Tom Jessen is presentator van een podcast. Het gebruik van live audio is één van de livestream trends 2022.

Door het enorme succes van podcasts blijft live audio interessant voor je publiek.

Dat is ook de reden dat al die platforms blijven bouwen aan hun live audio functies.

Ik zou live audio dus absoluut nog niet afschrijven. Sterker nog: Ik voorspel een comeback van hoogwaardige live audio in 2022. Het is de perfecte manier om voor- en na een livestream met je publiek in contact te blijven. Ook het aanbieden van exclusieve content kan via live audio.

Zoek het platform dat het beste bij je merk past (of waar je al een groot bereik hebt), en probeer daar het komende kwartaal eens te experimenteren met live audio.

 

“Schrijf live audio nog niet af, ondanks de mislukking van Clubhouse. Het maakt een comeback in 2022.”

 

Lees ook: 

 

4. 4K- en VR-streaming

Op Netflix is het heerlijk om je favoriete serie of film in de hoogst mogelijke kwaliteit te kijken.

Maar het uitzenden in 4K is voor de meeste livestreams nog niet gebruikelijk. De hogere kwaliteit beeld vraagt namelijk om meer breedbandruimte.

Dat lijkt onaantrekkelijk, maar steeds meer mensen hebben een 5G-verbinding op hun telefoon. Daarnaast is bijna elke huishouden en kantoor tegenwoordig aangesloten op razendsnel glasvezelinternet. Dat maakt de weg vrij voor livestreams in 4K.

Op dit moment is YouTube de enige grote partij die livestreams in 4K aanbiedt. Door de snelle uitrol van 5G verwacht ik dat meer grote partijen snel zullen volgen.

Een hogere kwaliteit beeld, draagt bij aan een nog betere beleving voor je publiek. Dat zul je terugzien in de waarderingscijfers van je stream.

Weer een tip: Zorg wel dat je producent kan uitzenden in 4K. Daar zijn aparte camera’s en additionele apparatuur voor nodig.

Ook VR-streaming gaan we dit jaar vaker zien. Door de betaalbare VR Oculus-headset van Facebook wordt het voor meer mensen mogelijk om Virtual Reality te ervaren.

VR-livestreams geven een totaal nieuwe dimensie aan livestreams. Het wordt boeiender en meeslepender om naar te kijken.

Het duurt nog wel eventjes voordat dit optimaal werkt. Nederlanders hebben het aanschaffen van een VR-bril niet bovenaan hun prioriteitenlijstje staan. Nog even geduld dus, maar dit jaar worden wel belangrijke stappen gezet. Een mooie notering voor 4K- en VR-streaming in het lijstje met livestream trends voor 2022.

 

5. Livestream met influencers

Merken hebben al een tijdje door dat het goed werkt om influencers in te zetten om producten en diensten te promoten.  Vooral op social media is dit bewezen effectief. Dit jaar breken influencers ook definitief door in livestreams. Vandaar deze notering in het lijstje met livestream trends voor 2022.

Door de toenemende populariteit van livestreams, ligt het voor de hand dat influencers ook hier ingezet gaan worden.

Een samenwerking met een influencer is goed voor je merkbekendheid. Natuurlijk mits de influencer qua uitstraling en imago past bij je merk.

Overigens is continuïteit belangrijk. Stel dat Dries Roelvink goed bij je merk past.

Vraag hem dan niet om één keertje in z’n gele zwembroek in je livestream op te draven. Nee, zorg dat-ie in elke belangrijke show terugkomt.

Denk eerst goed na over een strategie en benader dan je beoogde influencer. En ook niet onbelangrijk: Zorg dat er budget voor is. Influencers kennen hun waarde. Ze komen niet voor niks.

Laat influencers voor het optimale effect niet alleen terugkomen in je livestream.

Tutorials, productdemonstraties, behind the scenes video’s, interviews, unboxing… je kunt het zo gek niet bedenken. Bij al deze vormen is een samenwerking met een influencer denkbaar en vrij eenvoudig toe te passen.

 

6. Betaalde advertenties voor meer bereik

Nieuw in het rijtje livestream trends voor 2022 is het inzetten van advertenties. Het organisch bereik op social media daalt al jaren. Ook in 2022 houdt deze trend aan. Nieuwe klanten bereik je dus niet meer met een leuk berichtje dat viral gaat.

Om nieuw en bestaand publiek te verleiden om je livestream te kijken, is het aanboren van je standaard contactenlijst niet meer voldoende.

Durf daarom te investeren in betaalde advertenties. Ook voor livestreams. Je concurrentie doet het ook. Dus je laat klanten liggen, als je achterblijft.

Voorbeeld van een advertentie voor een livestream

Zijn organische berichten dan helemaal afgeschreven? Nee, absoluut niet. Het is de combinatie die zorgt voor een succesvolle formule.

Organische berichten werken nog steeds ontzettend goed om de naamsbekendheid van je merk te vergroten en zichtbaar te zijn voor bestaande klanten.

Om een groter publiek te bereiken en leads en conversie te genereren, raad ik aan om livestreams over populaire onderwerpen te promoten met betaalde advertenties.

Waarschijnlijk doe je dit al voor andere content, dus de stap naar livestream advertising is niet erg groot.

 

7. Professionele host

Met het professionaliseren van livestreams, neemt ook de behoefte aan een professionele host of presentator toe. Marketing- en communicatieteams hebben intern nog wel eens discussie over de meerwaarde hiervan. Om kosten te besparen, wordt gekozen voor een collega die het wel leuk doet op beeld. Niks mis mee en soms pakt dat heel goed uit.

Maar een host die ervaring heeft met livestreams is van toegevoegde waarde voor je hele productie. Je zult het terugzien in de waarderingscijfers van je publiek. Communiceren met publiek op afstand, schakelen met gasten in de studio en op afstand én het op een effectieve manier aankondigen van filmpjes is een vak.

Tom Jessen is dagvoorzitter van de Zilveren Kruis livestream. Het inzetten van een professionele host is één van de livestream trends 2022.

Ik spreek nog wel eens wat event-professionals die twijfelen. Ze willen het budget bewaken en een host valt dan nog wel eens af.

Grappig is dat als ze een keertje gewerkt hebben met een externe, professionele host, ze niet meer anders willen.

Lees ook: 

 

8. Nog meer livestream-platforms

Als je al een tijdje bezig bent met het organiseren van livestreams, weet je dat het platform waarop je ‘uitzendt’ één van de belangrijkste elementen is.

Het bepaalt niet alleen de technische mogelijkheden, maar is ook van invloed op de gebruikerservaring van je kijker.

De look and feel en functies zoals een chat bepalen hoe engaged je kijker is met je livestream.

Het kiezen van het platform dat het beste bij jouw online event past, blijft in 2022 een uitdaging. Zeker omdat de hoeveelheid platforms verder toeneemt.

Naast veel gebruikte platforms als Vimeo, WebinarGeek, Hopin en Youtube komen er nieuwe spelers in de markt. De meest opvallende wat mij betreft zijn TikTok en Pinterest.

Bij TikTok zal de focus voor livestreams vooral op live winkelen en e-shopping liggen. Zie daarvoor ook punt 8.

Ook Pinterest werkt steeds meer met video content. En dat doen ze niet voor niks. Om in te spelen op de live shopping trend die in 2022 losbarst, werkt het bedrijf achter de schermen aan live streaming functionaliteiten.

Als organisator en marketeer doe je er verstandig aan om deze ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Zoals ik eerder al schreef, moet je zichtbaar zijn daar waar je publiek zit.

Struinen je kijkers in hun vrije tijd Pinterest af, dan kan het goed werken om daar ook je livestream te hosten.

Heb je een externe website voor je event, dan is Vimeo nog steeds één van mijn favoriete hostingpartijen. Je kunt de player helemaal customizen in de kleur van je event. Ook kun je overige balast als logo’s en rare titeldingetjes uitzetten. De chatfunctie van Vimeo werkt minder goed.

Zoek je een all-in optie, dan werken Hopin en WebinarGeek erg goed.

 

9. Online shoppen

Live streaming gaat in 2022 een dominante invloed hebben op e-commerce. In China is het al heel normaal om producten onder de aandacht te brengen via livestreams.

Vooral op social media gebeurt dat veel. Via handige functies kun je producten dan meteen bestellen.

De markt van social commerce is enorm. Alleen al in Amerika wordt de waarde geschat op ruim 51 miljard dollar.

De mogelijkheid om winkelen en live streaming te combineren op platforms als TikTok, Instagram en Facebook luidt een nieuw tijdperk in: het tijdperk van het in-stream winkelen.

Dat betekent een nieuwe consumentenervaring die we tot nu toe niet echt gezien hebben.

Voorbeeld van live shopping in een livestream

Livestreams zijn nog vaak een passief verhaal tussen een actieve zender een een ontzettend passieve ontvanger. Deze ontwikkeling gaat dat veranderen.

In livestreams ga je dus ook steeds vaker bekende gezichten zien die een product of dienst aanbevelen. Vandaar dat ik live shopping heb opgenomen in het lijstje livestreams trends voor 2022. Zie ook punt 5.

 

“Live online shoppen breekt in 2022 door in Nederland. De markt is enorm. Alleen al in Amerika wordt de waarde geschat op 51 miljard dollar.”

 

10. Sport livestream

Sport blijft onverminderd populair. Zeker met kersvers wereldkampioen Max Verstappen en – later dit jaar – het Nederlands Elftal op het WK in Qatar.

Het voetbal is nog traditioneel te zien bij de NOS op de good old televisie, maar Formule 1 fans tunen binnenkort in op streamingdienst ViaPlay. Er is wat mij betreft veel onterechte kritiek op de nieuwe speler uit Scandinavië. Ze komen met iets nieuws en doen dingen anders. Dat valt te prijzen.

Ik verwacht dat sport kijken via streamers als ViaPlay steeds normaler wordt. We hebben in het nuchtere Nederland nog wat koudwatervrees, maar sport via livestreams vergroot echt de gebruikerservaring.

Via live chats kun je samen met fans het verloop van een wedstrijd bespreken. En live polls maken meteen zichtbaar welke partij of welke speler volgens het publiek de beste papieren heeft. Heb je Twitter en de hashtags dus niet meer voor nodig.

Het allergrootste voordeel van sport via livestreams is het bereik. Dat neemt enorm toe.

ViaPlay zet dit jaar een eerste stapje met sport live streaming in Nederland. Anderen zullen snel volgen. Je hoeft alleen maar naar Amerika te kijken om te zien wat voor enorme potentie dit heeft.

Voorbeeld van een sport livestream

Ter inspiratie is het nog wel interessant om deze cijfers van de Olympische Spelen in 2021 te bekijken. Meer landen dan ooit profileerden zich online (170 stuks maar liefst!). Samen plaatsten sporters uit die landen ruim 67.000 berichten. Zo’n 10% van die berichten bestond uit video’s, waarvan ook een heel groot deel live video.

 

11. Muziek livestream

Na de sport heeft ook de muzieksector de potentie van live streaming ontdekt. Het mag dan ook niet ontbreken in de livestream trends voor 2022.

Live gestreamde muziekoptredens en DJ-sets vervangen langzaam de traditionele radiostations. Ik ben zelf ooit begonnen bij de radio, dus deze constatering doet een beetje pijn. Maar eerlijk is eerlijk: de ontwikkeling in de radio-industrie staat voor een groot deel stil.

Hoe leuk Mattie en Marieke het ook doen, live streams bieden zowel op technisch als interactief vlak veel meer mogelijkheden. En dat is wat je als gebruiker wil. Vooral omdat je het al gewend bent van grote spelers als Instagram en LinkedIn.

Met dank aan de pandemie kwam het live streamen van concerten ook eindelijk van de grond. Natuurlijk is de geur van verschraald bier en zwetende mensen niet te vergelijken met het volgen van een stream vanuit je huiskamer.

Maar verschillende artiesten hebben de mogelijkheden van gestreamde muziekoptredens eindelijk ontdekt (en stoppen daar ook niet meer mee). Kijk alleen al naar het succes van The Streamers.

Misschien lastig om voor te stellen, maar voor fans is het mogelijk om vel ‘dichterbij’ hun favoriete artiest te komen dan tijdens een concert in een theater. Zeker als je na afloop even 1:1 mag Facetimen met Davina Michelle.

 

12. TikTok

Ik wil TikTok toch nog een keer apart noemen. Vooral omdat veel marketeers de mogelijkheden ervan nog niet scherp op hun netvlies hebben.

Door de snelle groei in 2021 is het uit China afkomstige sociale netwerk een dominante speler in marketing.

Maak niet de vergissing om te denken dat TikTok alleen voor kinderen en tieners is. Ook voor serieuze merken die zich richten op een volwassen publiek wordt het medium steeds belangrijker.

 

“Vergis je niet: TikTok is niet alleen voor kinderen en tieners. Met zakelijke profielen richten ze zich nu ook op bedrijven.”

 

Met bedrijfsprofielen, advertentiemogelijkheden en een eigen marktplaats richt TikTok zich steeds meer op de zakelijke markt.

Download de app gewoon eens op je smartphone en kijk alleen al eens naar de functionaliteit.

Technisch werkt de bediening van de app heel anders dan dat je tot nu toe gewend bent van gevestigde namen als Instagram en LinkedIn. Alleen al daarom is het de moeite waard om je eens te verdiepen in de mogelijkheden van TikTok.

De functionaliteiten die de Chinezen hebben bedacht, zullen snel door andere platforms worden overgenomen. TikTok zet de nieuwe standaard.

Voor wie nog niet overtuigd is, de laatst bekende gebruikerscijfers. Die komen uit september 2021. Toen tikte TikTok wereldwijd de grens van één miljard gebruikers aan. Daarmee staat het op plek 7 in de lijst van populairste sociale netwerken ter wereld.

Zoals bij punt 9 al genoemd breidt TikTok de live streaming functionaliteiten in 2022 uit. Steeds meer gebruikers kunnen via hun account live video streamen.

Als je nog bezig bent met je marketingstrategie voor dit jaar, verdiep je zeker in TikTok.

 

13. Inhouse studio 

En tot slot, mijn favoriet: Het bouwen van een eigen studio.

Steeds meer bedrijven en organisaties die ik spreek, zijn om. Ze willen een eigen studio op kantoor om in te kunnen spelen op de toenemende vraag naar (live) video en audio.

(Tekst loopt door onder foto)

Tom Jessen zit als presentator in een inhouse studio. Dat is één van de livestream trends 2022.

Ik raad je aan om dit plan toe te voegen aan je marketingstrategie als je dat nog niet gedaan hebt. Je krijgt er geen spijt van. Door een eigen studio ben je niet meer afhankelijk van een externe supplier. Je kunt 24/7 je eigen content maken.

Met een eigen studio kun je ook je huisstijl doortrekken in de programma’s die je maakt. Kleurcombinaties, logo en andere dingen die kenmerkend zijn voor je organisatie, komen terug in het decor. De kijker ziet meteen dat het een livestream van jouw organisatie is. In een externe studio is dat toch lastiger. Elk dagdeel zit een ander bedrijf in dezelfde studio. Dat werkt niet als je wil werken aan een intensieve en langdurige relatie met je (potentiële) klanten.

Als je handige mensen in huis hebt, kun je zelf de bediening van apparatuur verzorgen. Je investeert dan alleen eenmalig in de aanschaf van het decor en technische spullen. Laat je hierin goed adviseren. Er komt best wat bij kijken.

Steeds meer bedrijven en organisaties die ik spreek, zijn om. Ze willen een eigen studio op kantoor om in te kunnen spelen op de toenemende vraag naar (live) video en audio. Vandaar dat ik de inhouse-studio heb meegenomen in de livestream trends voor 2022.

Ik raad je aan om dit plan toe te voegen aan je marketingstrategie als je dat nog niet gedaan hebt. Je krijgt er geen spijt van. Door een eigen studio ben je niet meer afhankelijk van een externe supplier. Je kunt 24/7 je eigen content maken.

Met een eigen studio kun je ook je huisstijl doortrekken in de programma’s die je maakt. Kleurcombinaties, logo en andere dingen die kenmerkend zijn voor je organisatie, komen terug in het decor. De kijker ziet meteen dat het een livestream van jouw organisatie is. In een externe studio is dat toch lastiger. Elk dagdeel zit een ander bedrijf in dezelfde studio. Dat werkt niet als je wil werken aan een intensieve en langdurige relatie met je (potentiële) klanten.

Als je handige mensen in huis hebt, kun je zelf de bediening van apparatuur verzorgen. Je investeert dan alleen eenmalig in de aanschaf van het decor en technische spullen. Laat je hierin goed adviseren. Er komt best wat bij kijken.

 

Conclusie livestream in 2022

Wat zijn de belangrijkste learnings uit dit lijstje me livestream trends voor 2022? Meest voorname is wat mij betreft dat live streaming geen eenmalig dingetje meer is. Steeds meer merken nemen livestreams op in hun marketing- en communicatiestrategie.

De kwaliteit neemt met sprongen toe. Niet alleen wordt er beter nagedacht over het format en de product volume (leader, tune, instarts, overstarts), ook zijn de eerste bedrijven al aan het streamen in 4K-beeldkwaliteit.

Met algemene ontwikkelingen als sport-, muziek- en shop-streams, pakt live streaming een steeds dominantere rol in de maatschappij.

Wil je weten welke livestream trends voor 2022 voor jouw merk werken, neem eventjes contact op. Ik denk graag vrijblijvend met je mee.

 

Lees ook:

1 Reactie

  1. nice

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tom Jessen

Tom Jessen

Online Host of the Year

Hoi, ik host gemiddeld 3 online shows per week.

Ik help je graag met jouw online event.

Stuur me een berichtje om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

tom@tomjessen.nl
085 – 301 80 88.

7 redenen om nu in te zetten op hybride events

Vraagje. Ben jij gestopt met het gebruik van MS Teams sinds de lockdown voorbij is? Waarschijnlijk beantwoord je deze vraag ontkennend. MS Teams is een handig en effectief verlengstuk van je dagelijks werk. Sterker, het is noodzakelijk om succesvol thuis te kunnen...

Spotify rolt video podcast uit in Nederland

We moesten er even op wachten, maar na de zomer rolt Spotify in Nederland eindelijk video podcasts uit. Het idee werd eerder al aangekondigd, maar was tot nu alleen nog beschikbaar voor makers in onder meer Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Veel podcasts...

Na Podimo komt ook deze podcast disrupter naar Nederland

Er gebeurt veel in de Nederlandse podcastmarkt. Na Podimo komt na de zomer ook het Zweede PodMe naar Nederland. Beide techbedrijven zijn het best te vergelijken met de Netflix van de podcasts. Achter de techbedrijven zitten investeerders met diepe zakken. Dat is goed...

Wat is Podcasting 2.0?

Podcasts staan aan de vooravond van grote veranderingen. Met meer macht voor makers en een duurzaam verdienmodel. Wat is Podcasting 2.0? Een introductie. Door de hype in Nederland sta je er misschien niet bij stil, maar podcasting bestaat al bijna twintig jaar. Het...

Beste hitlijsten voor podcast marketing

Podcast hitlijsten zijn een belangrijk instrument voor podcast marketing. Een must have voor makers, publiek en marketeers. Door de enorme hoeveelheid podcasts, neemt ook de behoefte aan rankings toe. Luisteraars willen weten welke podcasts de moeite waard zijn....

Zo komt je podcast in de hitlijsten

Apple en Spotify zijn in Nederland veruit de populairste kanalen voor het luisteren van podcasts. Om je podcast een kickstart te geven is het belangrijk om de algoritmes van deze twee platforms te snappen. Met ruim 9 miljoen downloads maak ik één van de populairste...

Dit zijn de versoepelingen voor evenementen

Ben je klaar voor de storm? Nederland gaat weer open. Vanaf woensdag gelden er versoepelingen voor evenementen. En dat betekent dat er een stortvloed aan live evenementen, seminars en zakelijke bijeenkomsten aankomt. Het kabinet heeft de versoepelingen dinsdag tijdens...

Wat doet een dagvoorzitter?

Wat doet een dagvoorzitter? Een dagvoorzitter leidt je publiek door het programma van je evenement, congres of symposium. Een goede dagvoorzitter vertegenwoordigt jouw organisatie. Bij een goede keuze tilt deze persoon je programma naar een hoger niveau. In deze blog...

Zo maak je podcasts interactief met Q&A en Polls

Er zijn verschillende manieren om als podcastmaker met je luisteraars te communiceren. Veel interactie loopt nu nog via social media. Spotify brengt daar verandering in met de uitrol van twee nieuwe functies. Maak je podcast interactief met Q&A en Polls. Beiden...

16 ideeën voor je online kerstfeest

De ho-ho-holidays komen er weer aan. Na opnieuw een hectisch jaar kunnen we wel wat afleiding en plezier gebruiken. Deze 16 ideeën voor je online kerstfeest helpen je daarbij. Niemand heeft meer zin in een event via Zoom, waar het enige feestelijke die lelijke trui...

Lees meer